Despre

Un „nimic nou” continuu

Ideea acestui site s-a născut în timpul facultății și a îmbrăcat diferite forme până la cea de astăzi. În esență, mi-am dorit să creez o platformă prin care să împărtășesc altora gândurile mele, dar și alte materiale care ar putea să ofere vizitatorilor – de ce nu? – un folos practic. Cu alte cuvinte, un loc în care să depozitez, în văzul și în folosul tuturor, ideile proprii, lucru care nu denotă nici pe departe unicitate.

Unicitatea nici nu constituie obiectivul meu principal. O primă încercare de expunere a acestei idei printr-un blog personal a fost sortită eșecului. Ulterior, am început o colaborare frumoasă cu trei prieteni de absolută nădejde. Așa s-a născut „Manivela Morală”, locul unde ne-am propus să scriem în domeniile care ne definesc cel mai bine. S-a stins și acest proiect sub tumultul responsabilităților personale și al despărțirii noastre fizice, iar site-ul a devenit un fel de arhivă a personalităților noastre de atunci.

Ecoul trecutului

Prin urmare, această platformă nu reprezintă altceva decât ecoul acestei idei aparținând unui sine trecut. Conținutul acestui site este marcat de cele două laturi clasice ale persoanei contemporane: latura profesională și cea personală.

Prima dintre aceste două laturi constituie umbrela sub care adun texte de specialitate în domeniul Dreptului, recenzii de carte juridică, unele materiale „didactice” (să le spunem), menite să ajute studenții juriști în parcursul lor academic, precum și orice alte texte ce ar putea îndruma o persoană care dorește să învețe Drept.

În ceea ce privește latura personală, ea este cufărul în care doresc să adun reflecții, opinii și alte ancore ale realității.

Neprivative de libertate

Principala direcție pe care urmăresc să o respect și pe care simt nevoia să o pun și în atenția celor care zăbovesc pe acest site este dată de faptul că prin expunerea acestor texte NU urmăresc niciunul din următoarele efecte:

  • aprobarea felului de a gândi, a argumentelor, a poziționărilor pe diferite subiecte, de către persoane care împărtășesc parțial sau întru totul opiniile în speță;
  • aderarea la orice fel de ideologie sau suținerea uneia;
  • expunerea unor idei cu puterea „autorității de lucru judecat”, ca absoluturi ce trebuie acceptate ca atare;
  • privarea unei persoane de libertatea de gândire, prin asimilarea pe nemestecate a ideilor.

Dacă este ceva ce trebuie ocrotit în această lume, atunci acest lucru este Libertatea (de orice natură), ca trăsătură fundamentală a omului. Prin urmare, ceea ce îmi doresc este ca orice persoană care se întâlnește cu textele mele sau cu cele pe care le dau mai departe, este să le gândească cu propria minte, iar în felul acesta să sporească.